Bedrijf beginnen

De beste manier om te stoppen met die saaie kantoorbaan is een eigen bedrijf runnen. Het grote nadeel dat veel mensen zien is dat ze het riskant vinden, veel meer werk krijgen of niet weten wat voor soort bedrijf ze moeten beginnen.

Deels hebben ze hier gelijk in. Maar het kan ook anders. In de onderstaande dossiers leg ik uit hoe je verschillende soorten bedrijven kunt beginnen:

  • Muse – Een term bedacht door Tim Ferriss. Een “bedrijf” dat op passieve wijze geld oplevert. Hier hoef je dus weinig tijd in te steken en levert vanzelf geld op. En, het kan opgezet worden in de avonduren naast je huidige werk. Een bedrijf beginnen hoeft niet riskant te zijn.
  • ZZP – Je huidige werkzaamheden aanbieden als ZZP’er. Veel mensen worden gedwongen ZZP’er omdat ze geen werk kunnen vinden. Vaak tegen te lage tarieven en ze krijgen bijna geen klanten. Als ZZP’er kun je vaak 3 keer zoveel verdienen dan je nu doet in loondienst. In dit dossier leg ik uit hoe je dit kunt opzetten en hoe je klanten kunt krijgen. Ook leg ik uit welke tarieven je moet vragen.
  • Bedrijf – Voor mezelf heb ik muses opgezet en ik ben ZZP’er geweest, ik doe zelfs nog regelmatig leuke klussen als ik daar tijd voor heb. Maar uiteindelijk vind ik het vooral erg leuk om een groot bedrijf op te zetten. Een bedrijf waarmee ik andere mensen kan helpen succesvol te worden op internet. Een bedrijf waarmee ik iets kan bijdragen aan de maatschappij. Dit kost een hoop tijd, werk, geld en moeite. Maar het is ook ontzettend leuk. In dit dossier vind je allerlei informatie over het opzetten van een groot succesvol bedrijf.